Over de Nijmeegse Herenzitting

De Nijmeegse Herenzitting is meer dan 37 jaar oud en is zelfs ook de oudste Herenzitting van Nederland. Het idee om de Herenzitting ook in Nijmegen te beginnen is ontstaan vanuit Duitsland bij een Herenzitting in Siegburg. Vanuit het Prinsenconvent Knotsenburg is toen een commissie gevormd, welke de taak op zich nam om deze Herenzitting te organiseren. Vanaf het begin vinden de Herenzitting met succes plaats in het Kolpinghuis te Nijmegen, maar door het enorme vraag naar kaarten is de Herenzitting in 2018 verplaatst naar het Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen. 

Presentatie Harry Straten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut eu ipsum posuere, iaculis ex maximus, ornare dolor. In placerat interdum scelerisque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis tristique justo velit, at egestas nisl posuere sit amet. Cras rhoncus scelerisque arcu. Donec vel lorem vel est facilisis faucibus ut sed metus. Mauris ornare libero id nibh mollis tristique.

De geschiedenis

De Nijmeegse Herenzitting is meer dan 36 jaar oud en is zelfs ook de oudste Herenzitting van Nederland. Het idee om de Herenzitting ook in Nijmegen te beginnen is ontstaan vanuit Duitsland bij een Herenzitting in Siegburg. Vanuit het Prinsenconvent Knotsenburg is toen een commissie gevormd, welke de taak op zich nam om deze Herenzitting te organiseren. Vanaf het begin vinden de Herenzitting met succes plaats in het Kolpinghuis te Nijmegen, maar door het enorme vraag naar kaarten is de Herenzitting in 2018 verplaatst naar het Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen. Vanwege de coronapandemie heeft de Herenzitting in een 2021 niet plaatsgevonden

Herenzitting Nijmegen